top of page

19.03.2024

Ecologisch denken van Donna Haraway met Jan Flameling

In deze lezing besteedt Jan Flameling aandacht aan het baanbrekende en grensverleggende werk van Donna Haraway.

 

In de 21ste eeuw – het tijdperk waarin wij leven in een web van relaties met bomen, dieren, water en lucht, maar ook met technologieën en dingen – hoort antwoordelijkheid (response-ability) onze houding te bepalen.

Volgens Haraway houdt (ver)antwoordelijkheid voor de ander in dat we ons een andere omgang met de 'oikos' eigen maken en dat inter-soortelijke rechtvaardigheid ons samen leven hoort te kenmerken.

Afbeelding3.gif

Donna Haraway

Jan Flameling (1950) richtte in 1994 het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Al meer dan 25 jaar werkt hij als docent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW), geeft hij workshops aan (onder meer) therapeuten en adviseurs en organiseert hij ‘denkvakanties’ op het Griekse eiland Amorgos. In 2022 heeft hij samen met Josephine van Seumeren Villa Sofia in Toscane opgericht. De afgelopen jaren bespreekt hij in zijn seminars vaak de opvattingen van ecologische denkers.

jan flameling.png

Jan Flameling

Cursusdag door Jan Flameling op 6 april 2024

De lezing over het ecologisch denken van Donna Haraway zal een vervolg krijgen door een cursusdag op 6 april over het ecologisch denken van Timothy Morton en Bruno Latour.
Zie onder de button cursusdag ecologisch denken.


 

bottom of page