top of page
07.04.2020  ''De kunst van de waarheid'  het oorspronkelijke programma van 07 april gaat (als experiment) in verkorte vorm door als online event middels facebook.

In deze tijd, waarin we meer dan ooit aan den lijve kunnen voelen hoe verbonden we zijn in het veeldradig en complexe weefsel van onze samenleving, kunnen we behoefte hebben aan het samen-en-niet-alleen van een avond in het filosofische café. Om uitdaging, inspiratie en verdieping van ons denken te zoeken.

Medeorganisator van Philos, Laurens Krüger, en kunstenares/schrijfster Emily Kocken(oorspronkelijk spreekster van de avond van 07 april in Philos) hebben daarom in overleg naar een manier gezocht om iets van deze avond toch door te kunnen laten gaan.

Dit betekent dat iedereen is uitgenodigd om naar het virtueel filosofisch café op Facebook te komen: zoek in Facebook op: Filosofisch Café Nederland LIVE.

 

Op dinsdagavond 7 april, zal Emily Kocken aldaar, van 20:00 tot ca 20:30 uur, een performance-voordracht geven middels een Live Video Event.

 

De deelnemers worden uitgenodigd ter plekke te reageren in de chatfunctie. Emily zal ook de vragen of bijdragen aan het gesprek lezen en reageren in de chat.

Het onderwerp van de voordracht van Emily, gekozen binnen het thema van de Maand van de Filosofie, blijft ongewijzigd: ‘De kunst van de waarheid: de rol van het manifest’. De voordracht zelf is echter, voor aanpassing aan deze omgeving, ingekort tot een half uur.

Deze virtuele café avond is een experiment, we hopen dat jullie bereid zijn om dit met ons aan te gaan.  We realiseren ons goed dat niet iedereen “iets heeft met Facebook”, maar voor de groep die wel zo’n account heeft kan het fijn zijn iets van Philos mee te maken.

Filosofisch Café Nederland LIVE is een besloten Facebook-groep. Dit betekent dat je

1) op uitnodiging lid kunt worden, of

2) zelf een aanvraag kunt doen om lid te worden.

En dat betekent dus dat niet alles daar voor iedereen zichtbaar is. Op deze manier willen we de intimiteit van een café-omgeving benaderen. Iedereen mag binnenkomen, maar we zitten niet op straat.

 

Om deel te nemen aan het evenement op 7 april met Emily, krijg je als lid van ‘FC NL LIVE’ (we korten het maar even af) vervolgens een uitnodiging.

Wanneer je vragen hebt, bijvoorbeeld over hoe je verder te werk gaat of wat je kunt verwachten, kun je die op de pagina van ‘FC NL LIVE’ stellen.

Resume:

07 april 2020, 20:00 uur tot (circa) 20:30 uur: Live Video Event in het Filosofisch Café Nederland LIVE:

De kunst van de waarheid: de rol van het manifest door Emily Kocken.

 

In een paar woorden kun je een wereld aan waarheden oproepen, maar wie een manifest van een nieuwe kunststroming of politieke partij de wereld ín stuurt heeft meestal meer dan een paar woorden nodig. Lange toespraken, vurige intentieverklaringen, pamfletten, felle aanklachten, grensverleggende provocaties, virtuoze ongeldigheidsverklaringen van 'de waarheid' van voorgangers.

 


In dit half uur on line ontleedt Emily Kocken de ronkende manifesten van Dada, en andere kunst- , filosofische, literaire en filmbewegingen zoals Dogma 95. Ook het politieke pamflet met zijn claim van sociale waarheid zal het moeten ontgelden. Maar ook in het dagelijkse leven zijn er momenten waarop een manifestering van de waarheid nodig is, of lijkt te zijn, denk aan het innemen van een radicaal standpunt, of het afstand doen van een identiteit om als herboren verder te gaan. Dit zijn minder formele situaties; voor de persoon in kwestie is er vaak sprake van een manifest, al dan niet opgedragen door een hogere macht of instantie.

Emily Kocken is schrijver en kunstenaar. Zij schreef het Kunstgeschenk 2019, getiteld De zin van onzin, en de betekenis van Dada, in deze tijd. In 2017 verscheen haar tweede roman De kuur, over een puissant rijk gezin dat verdwaalt op de toverberg. Zij woont en werkt in Amsterdam, Parijs en Berlijn. Haar boeken worden uitgegeven door Querido.
website: www.emilykocken.nl
social media: Twitter, Instagram (emilykockenwriterartist), FaceBook, LinkedIn


 
!cid_ii_367c511035f84f23.jpg

Emily Kocken is bereid gevonden in het najaar terug te komen in Philos en een avond te verzorgen! 

bottom of page