top of page

24.09.2019 Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein.

 

Islamieten, hipsterchristenen en een wildgroei aan oosterse en germaanse spiritualiteit - de Groene Amsterdammer noemt het ‘de verrassende comeback van religie’ en in de Balie wordt er druk over gediscussieerd. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie.

 

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman, kent beide werelden en schreef er het boek Ongeneeslijk Religieus over. In deze lezing praat hij je bij. Hij geeft een filosofische kijk op wat geloven is en hoe God verdween uit het westerse denken. Vervolgens staat hij stil bij de hedendaagse atheïstische filosofen die het christelijke verhaal herontdekt hebben, in een zoektocht naar een verklaring voor de verwarrende ‘ongeneeslijk religiositeit’ van onze wereld.

 

Deze lezing geeft je een verscherpte blik op onze verwarrende realiteit maar laat niet na je ook zelf aan het denken te zetten.

Gerko Tempelman is filosoof en theoloog.  Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis.

www.gerkotempelman.nl

filmpje over ongeneeslijk religieus: https://www.youtube.com/watch?v=G916mRV2E30

IMG_4273.jpg
bottom of page