top of page

25.09.2018  Klimaatverandering - wat te doen?

                      volgens Peter Sloterdijk, Thich Nhat Hanh en Naomi Klein

 

Spreker: Jan Flameling, filosoof.

Wij leven in het antropoceen: het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden. Die invloed heeft catastrofale gevolgen: het stijgen van de zeespiegel, klimaatopwarming, meer broeikasgassen en het uitsterven van soorten zijn slechts enkele voorbeelden.

Hoe het tij te keren? Hoe een homo ecologicus te worden? Wat te doen?

In zijn lezing laat Jan Flameling je kennismaken met Peter Sloterdijk die ons voorstelt ons leven te veranderen en 'co-immunist' te worden, met Thich Nhat Hanh die ons oproept wakker te worden en vanuit liefde voor 'Moeder Aarde' te leven, en met Naomi Klein die in haar boek No time ons vraagt ons aan te sluiten bij het wereldwijde verzet tegen klimaatverandering.

 

 

Jan Flameling is filosoof. Hij studeerde filosofie in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam en richtte in 1994 het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Hij geeft onderwijs aan de Internationale School voor Wijsbegeerte, geeft trainingen in morele oordeelsvorming bij de overheid en organiseert verschillende seminars in Nederland, Griekenland en het Verre Oosten.

 

Zie ook:  www.janflameling.nl 

bottom of page