top of page

24.04 Verbeelding en gender.

Door Hilde Hoving.

In deze voordracht  zal mw. Hilde Hoving aandacht besteden aan de kritiek van feministische zijde op de traditionele filosofie.
Vervolgens zal zij inzicht geven in het gelijkheidsdenken van de zogenaamde tweede feministische golf van de jaren zestig vorige eeuw met als belangrijkste representante Simone de Beauvoir.
Als reactie op het gelijkheidsdenken onstaat het zogenaamde differentie- of verschildenken, dat te situeren is binnen de derde feministische golf in de jaren tachtig.

Aan de hand van het denken van de Franse filosofe en psychoanalytica Luce Irigaray zal duidelijk worden gemaakt wat dit differentiedenken betekent voor de vorming en het verbeelden van een vrouwelijke subjectiviteit en identiteit.

biografie:

drs. Hilde Hoving - theoloog/kunstenaar, was jarenlang werkzaam als docent filosofie en genderstudies theologie aan een HBO theologieopleiding in Leeuwarden. Daarnaast is zij geestelijk verzorger en uitvaartbegeleider. De laatste jaren houdt zij zich tevens intensief bezig met schilderen.

Zie website www.hildehoving.nl

 

bottom of page